Persoane interesate

sâmbătă, 31 ianuarie 2015

Ziua Intendenţei Militare

1 februarie - Ziua Intendenţei Militare

  - La 1 februarie toţi reprezentanţii structurilor de specialitate din cadrul Sistemului naţional de ordine publică şi siguranţă naţională sarbatoresc Ziua Intendenţei. Acest lucru a fost consfiinţit  prin “Înaltul Ordin de zi nr. 29 din 1 februarie 1861“ semnat de A. I. Cuza, care reprezintă actul de naştere al armei ,,Intendenţă " . 
- Intendenta este specialitatea militara considerata a fi indispensabila in ceea ce priveste aprovizionarea militarilor cu hrana, uniforme si tot ceea ce inseamna logistica, mai ales in perioade de razboi.




 - La a - 154 - a aniversare,  camarazii lor din  "UNIUNEA MAISTRILOR MILITARI SI SUBOFITERILOR IN REZERVA DIN ROMANIA", prin MORARU ALEXANDRU urează tuturor slujitorilor acestei importante specialităţi militare cu ocazia ZILEI INTENDENŢEI MILITARE, un călduros „LA MULTI ANI !”

sâmbătă, 24 ianuarie 2015

156 ani de la "UNIREA PRICIPATELOR ROMANE"

- Înfăptuirea unirii 

- Unirea Principatelor Romana reprezintă unificarea vechilor state Moldova și Tara Romaneasca ,
- Unirea este strâns legată de personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza și de alegerea sa ca domnitor al ambelor principate,
- Domnitorul reformelor Alexandru Ioan Cuza și colaboratorul său cel mai apropiat, Mihail Kogălniceanu, au inițiat importante reforme interne: secularizarea averilor mânăstirești , reforma agrară , reforma învățământului , reforma justiției  ș.a., care au fixat un cadru modern de dezvoltare al țării,
- Tot în această perioadă a fost organizată și armata națională.
- Iniţiatorul reformelor şi al măsurilor care aveau să ducă la înfăptuirea unor profunde prefaceri în domeniul apărării ţării, la crearea şi consolidarea armatei naţionale unitare a fost domnitorul Alexandru Ioan Cuza. Atenţia pe care el a acordat-o în permanenţă organismului militar era dictată de necesităţile de apărare a tânărului stat român modern. Armata trebuia astfel reorganizată, întărită, echipată, pregătită, încât să fie capabilă să facă faţă oricărei situaţii, cu atât mai mult cu cât Imperiul otoman şi Austria, nerecunoscând Unirea, doreau intervenţia militară la nordul Dunării. 




 - "UNIUNEA MAISTRILOR MILITARI SI SUBOFITERILOR IN REZERVA DIN ROMANIA", prin MORARU ALEXANDRU , va ureaza LA MULTI ANI  de ziua MICII UNIRI .

marți, 20 ianuarie 2015

Colonelul Virgilius Justin Capră - un mare "ROMAN"

Colonelul Virgilius Justin Capră - ( 1933 - 2015 )

- Face parte din "Galeria Marilor Inventatori", un mare Roman, care ar trebui decorat cu Ordinul național „Steaua României”, Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca cu cei drepti!.
- "NU NE RECUNOASTEM, RESPECTAM SI APRECIEM GENIILE LA ADEVARATA LOR VALOARE CAT TIMP SUNT PRINTRE NOI". 

- CITATE :
 ”De meserie eu sunt român, iar la asta eu nu voi renunța niciodată”
 - Eu nu sunt inventator, Dumnezeu e inventator, noi facand parte din Imitatio Cristi"
-  ”Cine vrea găsește soluții, cine nu, găsește scuze.” 
”Un inginer e un dobitoc, e un meșter. Dacă nu ai o cultură generală cât de cât, nu poți interconecta fenomenele“
- BIBLIOGRFIE  - Colonelul: Virgilius Justin Capră :


(n. 22 februarie 1933, Măgureni, județul Prahova, România - d. 19 ianuarie 2015 la Ploiești, România,  a urmat cursurile Școalii superioare de aviație de la Mediaș (1952-1956), care pregătea ofiteri, unde a absolvit ca subinginer în aviație.



- A primit diferite distincții și premii importante, a fost un inventator, profesor și inginer român cunoscut pentru numeroasele sale invenții, are un portofoliu ce cuprinde 114 invenții, dintre care 72 sunt prototipuri de autoturisme cu consum foarte mic, 7 aparate de zbor și 15 motoare neconvenționale  printre care:



- Un nou sistem de bob, Automobilul Virgilius, Rucsacul zburător, Aerodina cu decolare/aterizare verticală, Aparate de zbor individuale, Elicopterul portativ, Cutia neagră, Automobilul Soleta, Automobilul SARMIS, Motoreta OROLES, Triciclul Troty,Automobilul hibrid Oblio si Diverse ingeniozități,



- Fiecare nouă mașina imaginată aducea elemente de noutate pe cât de ingenioase, pe atât de utile. La una dintre ele, fumul ieșea prin axul roții, alta devenea invizibilă, grație unei pelicule de fluid ce o înconjura și care ferea pe cel din mașină și de curent si de vânt sau ploaie. Pentru multe dintre mașinile sau motoretele clasice, cadrul era și rezervorul de benzină. Inventatorul dispune de o întreagă recuzită de soluții pentru miniaturizare și pentru a reduce greutate.
- DATORITA INVENTIILOR SALE VA RAMANE VESNIC PRINTRE NOI. 
- "UNIUNEA MAISTRILOR MILITARI SI SUBOFITERILOR IN REZERVA DIN ROMANIA", prin MORARU ALEXANDRU , aduce un profund omagiu MARELUI INVENTATOR ROMAN.

joi, 15 ianuarie 2015

MIHAI EMINESCU - INEGALABIL

- 165 de ani de la nașterea poetului, Mihai Eminescu.

- „Trăiască naţia!” era singurul salut al „Luceafărul poeziei româneşti“ sau „poetul nepereche“. cum a fost numit, de-a lungul vremii, Mihai Eminescu (1850 - 1889), cel care a stârnit o adevărată revoluţie în literatura română.









 -"UNIUNEA MAISTRILOR MILITARI SI SUBOFITERILOR IN REZERVA DIN ROMANIA", prin MORARU ALEXANDRU , aduce un profund omagiu marelui  poet "MIHAI EMINESCU".