- 29 iulie – Ziua Imnului Naţional al României
- Ziua Imnului Naţional al României - Deşteaptă-te, române, simbol al unităţii Revoluţiei Romane din anul 1848, a fost instituită prin Legea Nr. 99 din 26 mai 1998.
Ziua Imnului Naţional.
- Ziua Arhivelor militare-26 iulie
- La 26 iulie 1920, în temeiul Ordinului nr. 4 al Marelui Stat Major, a luat naştere Depozitul de Arhivă al Secţiei 6 Istorie din Marele Stat Major.
- Ziua
Radiolocatiei-25 iulie -
- Prin ordinul ministrului apărării naţionale din 25 iulie 1955 au fost înfiinţate Trupele Radiotehnice.
- Ziua Presei militare-23 iulie
- În fiecare an, la 23 iulie, Armata României sărbătoreşte Ziua Presei Militare. Acum 149 de ani, la 23 iulie 1859, s–a înfiinţat prima publicaţie militară din România, “Observatorul militar". Prin tradiţie, în această zi sunt omagiate generaţiile de ziarişti în uniformă care şi–au asumat, de–a lungul anului, misiunea de a fi vocea Oştirii.- Ziua Fortelor Aeriene - 20 iulie
Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene este sărbătorită, începând din 1913, sub ocrotirea patronului spiritual Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul. El este celebrat de lumea creştină ca aducător de ploi, având puterea de a deschide şi închide cerurile. Oamenii cred că atunci când au loc fenomene meteorologice spectaculoase, Sfântul Ilie traversează bolta cerului cu carul său de foc. Potrivit tradiţiilor, de Sfântul Ilie se mănâncă, pentru prima dată în an, din roadele de mere, struguri, nuci şi alune. Sfântul Ilie este considerat şi patronul apicultorilor: în această zi, la sate, apicultorii recoltau mierea, de "retezatul stupilor". În zi de sărbătoare creştină, ciobanii coborau în sate, pentru prima dată după urcarea oilor la stână, şi le aduceau soţiilor furci de lemn pentru tors lâna, lucrate cu multă migală
- 15 iulie - Ziua Submarinistului Militar
transmisionistilor militariCu prilejul Zilei transmisionistilor militari si a sarbatoririi, in data de 14 iulie 2013, a 140 de ani de la infiintarea armei comunicatii si informatica, va spun La Multi Ani!
- Adoptarea mijloacelor de legătura şi comunicare tot mai performante de către armatele moderne a influenţat principiile de organizare şi ducere a acţiunilor militare - lărgirea substanţială a zonelor de acţiune ale unităţilor şi subunităţilor, mărirea distanţelor între punctele de comandă, cunoaşterea în timp scurt a situaţiilor tactice, trecându-se, treptat, de la spaţiul terestru la cel maritim şi apoi la cel aerian.
- În România, prin Inaltul Decret nr. 1303/14 iulie 1873 s-a înfiinţat prima subunitate de transmisiuni din armată – secţia de telegrafie din cadrul companiei de minări a Batalionului de Geniu (1 şef de secţie, 15 manipulatori, şefi de ateliere şi 30 de lucrători telegrafişti). De aceea 14 iulie 1873 marchează ziua de naştere a trupelor de transmisiuni şi se sărbătoreşte în fiecare an ca:
„Ziua transmisioniştilor militari”.